БСП може да „спука гума“ в 3 МИР-Варна въпреки скъпата кампания! ГЕРБ спира „червените“ в областта

Нинова - Гуцанов

Колаж "Клюки.БГ"

БСП може да „спука гумите“ в Трети МИР-Варна въпреки скъпата предизборна кампания, заявиха изборджии.

Според тях колкото и финансов ресурс да вкара Борислав Гуцанов, водач на кандидат-депутатската листа на „БСП за България“, няма как да осигури вот за депутатски мандат.

ГЕРБ спира изборджиите на „БСП за България“ в областта, а само с вота във Варна няма как коалицията да има мандат от Трети МИР.

Преекспонира се, че „Възраждане“, „Левицата“ и „Солидарна България“ отнемат вот от БСП, не че не е факт, но Гуцанов е пресметнал щетите и се опитва да ги компенсира с „мрежов вот“.

Всъщност „Солидарна България“ няма ресурс да отнеме значим вот от БСП в Трети МИР-Варна, а водачът на листата на „Левицата“ прави скромна кампания и не натиска на макс на тези парламентарни избори. Остава електоралната щета от „Възраждане“, но тя е консумирана от БСП в предишни вотове.

Според изборджии обаче БСП ще „спука гумите“ във Варна не толкова за отнемането на вот от левите партии, а заради спирането на „мрежовия вот“ от ГЕРБ.

Ако БСП няма депутатски мандат във Варна, това обслужва най-вече първата политическа сила, тоест ГЕРБ-СДС, която ще получи най-много преразпределен вот.

Затова и ГЕРБ притискат на макс БСП не само в областта, но и във Варна.

bgsniper.com

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Прочетете още:

Коалиция ГЕРБ – СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР – Варна. Вижте пълната листа