Горанов: Настояваме новият премиер да бъде на ГЕРБ, Бойко е най-подготвен

Владислав Горанов

Няма да правим отстъпки, че министър-председателят на България в 50-я парламент ще бъде ярка политическа фигура, излъчена от ГЕРБ. Бойко Борисов е най-подготвеният. Но има логика в това да се предложи и друг кандидат, който може да изпълнява тази функция. Със социалните експерименти трябва да бъде приключено веднъж за винаги. Има индикации, че ще имаме повече народни представители в следващото Народно събрание. Най-важното е да не отстъпваме от основните принципи, важно е да има стабилно лидерство и този път да става въпрос за ясна политическа отговорност и ясен механизъм за взимане на решения.

Това заяви бившият министър на финансите Владислав Горанов в предаването „Денят ON AIR“.

По думите му се налага да се завършат промените в Конституцията, които изискват мнозинство. Според него колкото по голямо мнозинство има в парламента, толкова по-стабилно ще е управлението.

Горанов е на мнение, че ако всички ангажименти, заложени в бюджета, трябва да бъдат изпълнени, вероятно дефицитът ще бъде много над 3% и дори може да се удвои.

На въпрос дали ГЕРБ ще приеме Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ отново във властта, Горанов отговори, че ще станат депутати, а повече от това не им е необходимо.

„Не трябва да се дава възможност на политическите опоненти да правят безпринципна политика и да се взимат глупави решения“, каза още той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му предходното правителство е използвало енергетиката като „дойна крава“, за да пълни дупки в бюджета.

7dnibulgaria.bg

Прочетете още:

Demokrat.bg: Делян Добрев навря чадър на Асен! Че и го разтвори за кеф на пълна зала в Хасково

Купуването и продаването на гласове е престъпление.