Красен Кралев: Варна винаги е играла ключова роля в развитието на футбола в България

Красен Кралев награждава.

Снимки "Фейсбук"

От профила на Красен Кралев – кандидат-депутат във Варна от ГЕРБ-СДС и бивш спортен министър:

Варненци обичат футбола и живеят с него 💚💙
Варна винаги е играла ключова роля в развитието на футбола в България. Тази година се навършват три юбилея свързани с историята на българския футбол, които носят ярка варненска следа.
❗️Преди 130 години се появява първата футболна топка в България, т.е. във Варна. Събитието се случва в двора на Държавната мъжка гимназия „Фер­динанд I”, когато швейцарският учител по физическо възпитание Жорж дьо Режебюс провежда и първия футболен мач у нас.
❗️❗️Преди 100 години се провежда 1-ия сезон на Държавното първенство по футбол на България, в който ключова роля играе варненският Владислав( сега ПФК Черно море)
Първенството е прекратено заради неразбории около полуфиналния мач Левски – Владислав, завършил 0:0.
Мачът е игран без допълнително време поради настъпилата тъмнина. Владислав (Варна) отказва да играе на следващия ден отново в София и настоява преиграването да е във Варна. БНСФ определя нова дата за преиграване отново в София. Впоследствие дава възможност мачът да се преиграе във Варна, но само ако Владислав (Варна) и Северобългарската спортна федерация покрият разходите за това. В крайна сметка не се постига окончателно споразумение и втората полуфинална среща не е проведена.
❗️❗️❗️ Преди 20 години, варненският клуб по футзал МАГ (сега ФК Черно море) става първият шампион на България по футзал и първи български участник в Шампионската лига на УЕФА, като успява да се класира за основния кръг.
Варненци обичат футбола и живеят с него 💚💙
При засилен интерес протече пролетния турнир “Феърплей за младежите с европейски отборен дух”, който се проведе на територията на район Младост.
Честта да открие надпреварата имаше Емил Радев, кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ-СДС заедно с Христо Христов, кмет на район Младост и зам.председател на градската структура на ГЕРБ-Варна.
Участниците бяха над 100, а двубоите много интригуващи.
Шампион стана отбора на МФК Монтана, а вицешампион Младост 2019г.
Аз имах честта да наградя призьорите заедно с Христо Христов и Кристиан Ганчев, като им пожелахме здраве, кураж и много футболни успехи.
Засвидетелствахме загрижеността и каузата ни насочена към спорта.
Бъдете здрави!
на 9 юни 🗳️ с бюлетина 2️⃣2️⃣ за #ГЕРБ-СДС ✌️
🗳️ бюлетина 2️⃣2️⃣
✅ преференция 1️⃣0️⃣2️⃣

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Прочетете още:

Красен Кралев честити Деня на българския спорт