Дупени картофи на фурна със сирене и зехтин

Дупени картофи на фурна със сирене и зехтин.

Източник Албена Асенова, gotvach.bg

Продукти:
пресни картофи – 1 кг
сол
зехтин
пресен чесън – 3 скилидки
сирене – 100 гр.
кашкавал – 70 гр.
копър

Приготвяне:
Измийте пресните картофи и ги срежете на две, без да ги белите. Наредете ги в намазнена тавичка с разреза надолу. Поръсете ги с малко сол и полейте със зехтин.

Налейте в тавичката около чаша вода и я покрийте с алуминиево фолио.

Печете дупените картофи на фурна около час, махнете фолиото, добавете нарязаните на ситно пресен чесън, поръсете с настъргано сирене и кашкавал и върнете картофите във фурната за 4-5 минути.

Сервирайте дупени картофи на фурна със сирене и зехтин като основно или гарнитура, поръсени с нарязан пресен копър.

Добър апетит!

Прочетете още:

Три български салати са в Топ 10 на най-вкусните в света