Проф. Вили Лилков: „Сглобката“ предизвика отвращение в десните избиратели (ВИДЕО)

проф. Вили Лилков

проф. Вили Лилков

„Синя България” е израз на очакванията на десните избиратели да се появи нещо автентично. Очаквания да има събиране на разпиляната десница. Това коментира в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS водачът на листата на коалицията за 23-и район в София и листата във Видин проф. Вили Лилков.

„Ако погледнем последните девет месеца, в които управляваше коалицията ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – на първо място разочарованието от това управление. Защото само преди една година десните избиратели дадоха кредит на доверие на тази коалиция с няколко основни очаквания. Нищо обаче не се случи – това е голямото разочарование на десните избиратели. И още нещо, което е много важно за един десен избирател – допускането на ДПС във властта. За коалицията ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ, Движението се превърна в лидер. Те лидираха политическите процеси в България. Това доведе до отвращение на десните избиратели от случилото се в последните месеци”, смята той.

По думите на Лилков политическият тон, разговорът, който се е водил в парламента, е разочаровал и отблъснал десните политици. „В парламента виждахме компромати, ниско ниво на политическия разговор и доминацията на ДПС в тази ситуация”, каза водачът на листи от „Синя България”.

Според него тенденциите за „Синя България” са положителни. „От една напълно неразпознаваема политическа формация, ние непрекъснато качваме проценти и това е по-важно. Навлизаме в най-решителния етап на кампанията”, обяви той.

Лилков уточни, че „Синя България” поставя като главно условие създаването на евроатлантическо мнозинство в парламента и правителство, което да изкара четиригодишен мандат. „Ако нещо ни отличава от всички политически формации, това е дясната икономическа програма. Ще бъдем безкомпромисни и категорични. Всеки, който иска да влезе в разговори с нас за съставяне на мнозинство в парламента, трябва да е съгласен с нашите икономически тези”, категоричен е той.

„Синя България” иска нова дясна икономическа политика и оттегляне на държавата от ролята ѝ на основен инвеститор и търговец. „Държавата през последните години се провали в почти всичките си опити да реализира големи инфраструктурни проекти”, подчерта Лилков, като акцентира върху инхаус процедурите.

Във връзка с доходите на хората, от „Синя България” предлагат минималната работна заплата да се определя от пазара на труда. По отношение парите на възрастните – рязък скок на пенсиите бил възможен, само ако държавата се оттеглела от ролята на инвеститор и търговец, което да освободи средства.

Лилков е категоричен, че военната помощ за Украйна трябва да продължи. „Ако някой влезе във вашия апартамент и се настани в кухнята, казва „Тази кухня е моя, хайде да се разберем как ще живеем заедно”, как ще реагирате”, попита той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Прочетете още:

Бойко в Плевен: ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да си дадат един да пътува и да ни подкрепят (ВИДЕО)