Великият Гари Каспаров каза кога ще свърши войната по един от двата възможни начина

Гари Каспаров

Източник "Фактор.БГ"

Войната може да завърши или с победа на въоръжените сили на Украйна, съответно с разгром за руската армия, или поражението ще помете Украйна като държава, казва Гари Каспаров, информират световните издания. Руският опозиционер добавя, че трети вариант няма.

На въпрос кога точно може да свърши войната, известният шахматист предполага, че не през тази година, а по-скоро догодина. Във всеки случай 2025 г. ще бъде решаваща.

Руският опозиционер разказва какви са вариантите за прекратяване на войната: „Всъщност е въпрос на формулировка. Какво представлява краят на една война? Ако говорим за примирие, то винаги може да дойде, дори тази година.

Ако говорим за края на войната и това е един от двата варианта (победа или поражение), тогава този въпрос няма да бъде решен тази година.

Гари Каспаров предполага и кога ще приключи войната в Украйна: „Мисля, че Путин има потенциал за двугодишна война. Не знам какъв потенциал остава на Украйна и как ще се държи Западът в тази ситуация, затова правя уговорка, но по принцип смятам, че тази война едва ли ще продължи през 2027 г.

Мисля, че 2025 г. ще бъде решаваща година, защото Путин започва да изпитва различни проблеми.“

Известният шахматист назова условието, при което Украйна може да спечели по-бързо: „Ако Западът е готов да покаже поне някаква решителност и това е свързано преди всичко с факта, че Украйна трябва да отговаря.

Веднага щом ракетите прелетят през официалната граница , ситуацията в Русия ще започне да се променя. Удари с ATACMS в Ростовска област, например, веднага ще доведат до промяна във всички ситуации вътре в Русия.“

Превод и редакция: БЛИЦ

Прочетете още:

Само две държави ще оцелеят след ядрена война. Кои?