До 7 юни ще обявят резултатите от НВО на четвъртокласниците

Класна стая

След като вчера се явиха на национално външно оценяване по български език и литература, днес над 50 000 четвъртокласници положиха т.нар. „втора малка матура“ по математика. Изпитът се проведе в над 1700 училища в страната.

Изпитът започна в 10.00 часа и продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности бяха предвидени 30 минути повече. Четвъртокласниците трябваше да се справят с общо 25 задачи:

– Според мен, беше сравнително лесен тестът. На мен много ми хареса. За мен това беше нещо ново, обаче мисля, че се справих добре.

– Матурите не бяха нещо, което очаквах. Очаквах да е нещо трудно, да е нещо страшно и се притеснявах, но моята учителка ме е подготвила за това и знам, че тя ме е научила достатъчно добра и ще се справя – споделиха след края на изпита възпитаници на 6-то основно училище „Граф Игнатиев“ в София.

Оценките от външното оценяване се изразяват в брой точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

За провеждането на теста в цялата страна днес бяха ангажирани над 13 600 квестори.

Вчера четвъртокласниците се явиха на първото си Национално външно оценяване по български език и литература. Резултатите от двата изпита ще бъдат обявени до 7 юни.

Tribune.bg

Прочетете още:

Четвъртокласниците се явяват на НВО по математика