Национална кампания „Започни млад“ решава проблема с липсата на кадри

постер

Стартира записването за новото издание на Национална кампания „Започни млад“ – най- голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Тази година домакини на събитията ще бъдат София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Монтана и Смолян. „Започни млад“ се провежда под патронажа на Мария Габриел, а посланик на кампанията е Н.Пр. Йелена Филипович-Стоянов.

„Започни млад“ е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания. Провеждат се 50-часови събития в рамките на три дни, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Събитията стартират петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип. В събота продължават чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи.

Финалът е в неделя вечер с демонстрации и презентации пред жури. Участниците създават работещи стартиращи компании по време на събитието и си сътрудничат със съмишленици извън ежедневните си мрежи. Всички екипи водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от ментори и предприемачи. Най-добрите проекти, които се класират на финалите, се борят за награден фонд от общо над 18 000 лева, получават множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си. За първи път тази година Национална кампания „Започни млад“ добавя към формата си и състезание, свързано с професионалната реализация на участниците. Младите хора ще имат възможност да се срещнат с представители на различни компании от съответните области и да получат възможност за стаж и кариерно развитие.

По този начин екипът на „Започни млад“ има за цел да подпомогне решаването на проблемите, свързани с липсата на кадри и текучество на служителите, както и кариерната ориентация на младите хора. Национална кампания „Започни млад“ се реализира от Фондация „Започни млад“ и сп. „Български предприемач“ в партньорство с Ася Косаджиева – HR експерт и консултант, собственик на агенция АTHR, а инициативата е подкрепена от общини, университети и компании от различни области. Форматът на Национална кампания „Започни млад“ e социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне младите предприемачи и стартиращите кариерния си път чрез образование, нови контакти и вдъхновение.

Прочетете още:

ПСС: В планините е облачно и на много места в Рила и Родопите вали дъжд