Пеевски призова министъра на икономиката да опази от фалит „Ел Би Булгарикум”

Пеевски

Снимка: Георги Димитров, Dariknews.bg

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебния министър на икономиката Петко Николов за незабавни и решителни действия за опазване от ликвидация и фалит на единственото държавно предприятие – производител на млечни продукти и закваски – „Ел Би Булгарикум“ и активен диалог с протестиращите работници от производствената база във Видин, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Най-важният капитал на “Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари, напомня Пеевски.

Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната “калинка” на ПП, директорът Ивайло Лилов – партиен кадър на проваления министър от ПП Богдан Богданов, да доведе до фалит и ликвидация успешното дружество, алармира председателят на ДПС.

В диалог със синдикатите държавата трябва да гарантира запазването на работните места, подобряването на условията на труд, увеличаването на възнагражденията на работещите и модернизиране на производствената база, призова Делян Пеевски.

tribune.bg

Прочетете още:

С над 6,2 млн. лв. ще се финансира борбата срещу домашното насилие до края на 2026 г.