Класически винен кебап със свинско месо, праз лук, домати и вино

Винен кебап

bghotelite.com

За да приготвите четири порции от този вкусен винен кебап, ще са ви необходими 45 минути и следните продукти:

  • 800 г свинско месо
  • 2 глави лук
  • 2 стръка праз
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 1 с.л. брашно
  • 5 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.ч. ориз
  • 3 ч.ч. вода
  • 1 с.л. масло

Свинското месо се нарязва на хапки, лукът на полумесеци, а празът – на колелца. Месото и лукът се задушават в малко олио за 6-7 минути. След това се добавя вода, колкото да покрие късчетата, и задушаването продължава на умерен огън, до полуомекване на мекото. Прибавят се виното, брашното, размито в доматеното пюре, и подправките. Кебапът се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от сварен ориз, овкусен с масло. Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Източник: „1001recepti.com“

Четете още:

Най-вкусните добруджанки