Николай Денков предизвика Бойко Борисов на дебат

Бойко Борисов и Николай Денков

Снимка: БТА/Благой Кирилов

Чрез видео във Фейсбук Николай Денков покани Бойко Борисов на публичен телевизионен дебат.

По думите му, причината е, че “Борисов се е разсърдил за един плакат“. Става въпрос за билборд на ПП-ДБ със снимки на доскорошните партньори в управлението – лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, а на разстояние от тях има снимка на Николай Денков. Посланието на плаката гласи: „Какъв искате да бъде вашият премиер?“

Във видеото  Денков изразява недоумение защо Борисов се е обидил, но отправя поканата, „за да няма сърдити“. „Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни“, обяснява той.

„И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората“, призова  Денков. И изрази готовност да бъде обсъдено всичко – доходите, инфраструктурата и международните предизвикателства пред България. Борисов е участвал в предизборен дебат единствено през 2009  г. със Сергей Станишев.

Вчера ЦИК нареди въпросните агитационни билборди на ПП-ДБ да бъдат премахнати. Решението е взето след жалба от страна на ГЕРБ-СДС за нарушение на Изборния кодекс. Междувременно стана ясно, че Денков обжалва решението на ЦИК в съда. В мотивите на жалбата, според „Дневник“, се посочва, че решението на ЦИК е незаконно и необосновано и нарушава правото на свободно изразяване.

Източник: в.“Сега“

Четете още:

Запис № 6 – Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов за овладяването на финансовите потоци и купуването на гласове