Борисов: В момента борбата е кой да е яростната опозиция, само ние имаме кампания

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС - свободен сайт

„В България днес сме стигнали дотам, където бяхме през 90-те. Тогава обаче бяхме разделени на СДС и БКП, а сега България е разделена на много. Сега всички се борим кой да е в опозиция, никой не иска да управлява. Само ние правим кампания. С изказвания – с ГЕРБ само ако го няма Борисов, ПП/ДБ зачеркват възможността за дясноцентристко правителство“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на листата на коалицията в София.

Според него, в момента борбата е кой да е яростната опозиция.

„ПП/ДБ казват: с 30-40 депутати ще управляваме еднолично, ГЕРБ само ще ни подкрепят. Как да стане? Пробвах ги 11 месеца, не стават. Много ми се иска и аз да давам обещания, но парите къде са?“, попита той.

„Сега ни обясняват, че никой бил по-умен. По-нахален – да, по брутален – да, по-самозван – да, но по-умен не. През тези месеци успях да изуча добре нашите партньори, действително класата е в наша полза“, каза Борисов.

„Щедро ми предлагаха да не делим на три с ДПС, а 50 на 50“, обяви още той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с българската позиция по отношение на Резолюцията на ООН за Сребреница.

„Когато бях в Сребреница, Мостар и Сараево само моят автомобил не сменяше ескортите. Аз можех да отида при всички религиозни и етнически общности в Босна и Херцеговина без охрана, защото за всички правех най-доброто. Ужасът, който съм видял там, не съм виждал никъде другаде. В Мостар гробищата са между блоковете. Стреляли са се от блоковете, които целите са шрапнели и куршуми, а нощем са слизали да погребват загиналите в градините си. Разбира се, че осъждам всичко това, което се е случило в Босна и Херцеговина. Но аз съм го осъдил там заедно с Даниел Митов и всички външни министри“, допълни Борисов.

Той попита къде е девизът на парламента „Съединението прави силата?“.

tribune.bg

Прочетете още:

Без кмета в зала, общински съветници питаха за законността на новия ресторант на Траката