Най-вкусното спаначено руло

Най-вкусното спаначено руло.

Източник Христинка Колева, gotvach.bg

Продукти:

ЗА РУЛОТО
пресен спанак – 300 гр.
яйца – 4 бр. (М)
кисело мляко – 120 гр.
брашно – 100 гр.
бакпулвер – 10 гр.
сол
ЗА ПЪЛНЕЖА
извара – 150 гр.
крема сирене – 250 гр.
майонеза – 100 гр.
яйца – 2 бр. сварени

Приготвяне:
Спанакът се почиства и се пуска в съд с вряла вода за около 1 – 2 минути. Изважда се и се охлажда със студена вода. Отцежда се хубаво и към него се прибавят киселото мляко и яйцата.

Разбърква се хубаво и се добавя брашното, пресято с бакпулвера. Сместа се посолява и се разстила в тава с размер 24/34 см, постелена с хартия за печене.

Пече се спаначеният блат на 180°C – приблизително 25 минути.

Оставя се да се охлади.

През това време се приготвя плънката за спаначеното руло. Смесват се всички продукти без яйцата. Разбъркват се и тогава се настъргват на едро ренде яйцата.

Спаначената платка се освобождава от хартията и върху нея се разпределя млечната смес.

Завива се и се оставя в хладилник за 2 – 3 ч.

Добър апетит!

Още по темата:

Най-вкусните добруджанки