Чутовно задръстване между ИУ – Варна и Спортна зала

Задръстване.

Снимки "Фейсбук"\Daniela Farhi

„Избягвайте бул. „Княз Борис I“. До Икономическия катастрофирала кола е сред новите цвегя, има пожарна и голяма тапа! Движението е тотално спряно“, съобщават читатели на „ВАРНА новини“ във „Фейсбук“.

Както личи от снимките, задръстването е епично.

„ВАРНА новини“ припомня, че по инициатива на кмета Благомир Коцев, на 1 и 2 юни автомобилите ще отстъпят част от центъра на Варна на децата. От 9 ч. на 1 юни до 22 ч. на 2 юни затворени за движение ще бъдат бул. „Сливница“ в частта от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“, както и бул. „Княз Борис I“ в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. „Цар Освободител“. Без автомобилен трафик за същия период е и ул. „Иларион Макариополски“ в участъка от ул. „Александър Малинов“ до бул. „Сливница“.

Още по темата:

Хиляди варненци са недоволни! На 1 юни автомобилите в центъра дадоха път на децата

Движението по бул. „Цар Освободител“ няма да бъде спирано, а всички жители на улиците в описаната зона ще имат възможност да излизат и влизат в нея по обособени маршрути. В описания участък няма да е позволено напречното пресичане на затворените улици от пътни превозни средства.

Едни от най-натоварените от автомобилен трафик улици в центъра на Варна за два дни ще се превърнат в зона за игра. Деца от всички възрасти, както и техните родители, са поканени да се включат в различни прояви на открито по пътното платно, двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и градинката пред Търговската гимназия (т. нар. „Севастопол“).

ВН

Прочетете още:

Променят маршрута на автобуси през уикенда във Варна