Тъжно си отиде култовият шоумен Митко Брадата! Погребан служебно, не открили близки

Митко Брадата

Митко Брадата

Известният шоумен на Враца Димитър Димитров – Митко Брадата е починал, съобщи Bulnews.

В началото на декември той е бил настанен в МБАЛ „Бургасмед“, но на 7-и състоянието му се влошило и 69-годишният врачанин починал. Тъй като от здравното заведение не са открили негови близки, Митко Брадата е бил погребан служебно.

Димитър Димитров е легендарна фигура от далечното минало. Той бе първият човек, който откри нишата с поп фолка и започна да организира концерти на прохождащите звезди.

Благодарение на неговия усет врачани и хората в Северозападна България имаха възможност да се насладят на песните на Глория, Райко Кирилов, Сашка Васева, Бони, Руси Русев, Замунда банана бенд, Искрен Пецов, Цветелина и куп други изпълнители.

По това време той беше първият организатор на конкурсите „Мис Врачанско лято“ и „Мис Врачанска пролет“, които имаха репутацията на Събитие на годината във Враца.

За съжаление, след поп фолка и миските, Митко Брадата най-много обичаше алкохола. Това бе причината импресарската му дейност да залезе, той да си продаде къщата на пл. „Христо Ботев“ и да започне работа като охранител в хотел в „Слънчев бряг“.

Заради начина му на живот дъщеря му замина да работи в Дубай и сложи край на отношенията си с него. Други роднини той няма. Именно по тази причина едва сега се разбра, че Митко Брадата си е отишъл от този свят.

Добър или лош, той беше един от цветните хора на Враца.

Прочетете още:

Крайбрежна алея в центъра на Хамбург носи името на дизайнера Карл Лагерфелд