Акция на МВР във Варна: Заловиха 12 непълнолетни в дискотеките

Полицейска сирена.

Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за непълнолетни в дискотеките и баровете. В акцията се включиха и от Регионалната здравна инспекция в града, за да установят дали се продава алкохол на подрастващите.

Среднощните проверки на полицията дадоха резултат, тъй като бяха установени общо 12 непълнолетни младежи, които бяха решили да се забавляват след полунощ. На всички тях МВР състави предупредителни протоколи. Освен за непълнолетни, полицията проверяваше и за разпространение на наркотици, предаде NOVA.

Още по темата:

Пияни, голи и надрусани: Лъснаха потресаващи кадри от дискотека за деца (СНИМКИ)

Малко след полунощ полицаи влязоха в барове и дискотеки на крайбрежната алея във Варна. Униформените проверяваха най-вече за непълнолетни лица в заведенията, както и за разпространение на наркотици.

Минути след началото на акцията още в първото заведение бяха установени лица под 18 години, без придружител. Част от клиентите бяха изненадани, но повечето одобриха проверките. А за да проверят дали на подрастващите се продава алкохол, в акцията се включиха и от Регионалната здравна инспекция, които не констатираха нарушения.

„При проведената специализирана полицейска операция тази вечер бяха констатирани 12 непридружени непълнолетни лица. И полицейските служители съставиха протоколи за полицейско предупреждение на родителите им“, заяви Светла Златева, говорител на ОД на МВР – Варна.

А протоколите са предупредителни заради влезлите отскоро промени в закона, които гласят, че непълнолетните трябва да носят със себе си предварително попълнена декларация от родител по образец. От МВР обаче са категорични, че при последващи проверки ще има глобени.

vesti.bg

Прочетете още:

Става страшно: Удрят ни мощни бури и градушки до часове (КАРТИ)