Треньорът на „Комодор”: Преследваме си целите, много съм доволен!

мач

Много съм доволен, защото до момента сме без загуба и си гоним целите. Това заяви след извоюваната победа на „Комодор” срещу „Черноморец” (Бургас) във възраст  U 17 старши треньорът на варненци Николай Николов – Майката.

През уикенда подопечните му надвиха бургазлии с 14:12 като гости.

Наставникът определи двубоя като изключително тежък.

„До последната част вървяхме гол за гол. Успяхме да вкараме два гола повече при положение, че имахме изгонени хора от основния състав. Въпреки това се възползвахме от две – три ситуации и дръпнахме напред. В последната минута съперникът върна един гол. При последващо прекъсване имахме положение, в което можехме да отбележим, топката премина в техните ръце, не успяха да вкарат и така завърши мачът. Абсолютно равностоен до последната секунда”, коментира Майката.

Бургаският „Черноморец” е прекият конкурент на комодорци за трофея в тази възрастова група.

„Ако сега ни бяха победили, се изравнявахме по точки. На плейофите по регламент играят първи – четвърти, втори – трети. При това положение ние минаваме за момента с 6 т. пред бургазлии. Живот и здраве, остават още два кръга. Надявам се, че ще преминат нормално и ще успеем да останем на първа позиция, за да играем с четвъртия. По регламент се играят до две победи от три мача. Предстоят ни мачове с „КПС-Варна” – през седмицата, а в средата на месеца с „Арена” в Бургас”, обобщи Николов.

Той допълни, че при мъжете на 8 юни „Комодор” играе срещу „Черно море”, а по всяка вероятност отложеният мач с ЦСКА ще бъде на 16 юни, неделя.

„Би било много добре, ако вземем две победи и приключим спора за четвъртото място, което гарантира участие във финални плейофи. Ще ни е достатъчна и една победа, тогава ще чакаме развързката в класирането. В тези предстоящи два кръга ще се реши всичко”, каза Майката.

Той припомни, че в група „Елит” при 15-годишните „Комодор” е 3-ти в класирането с актив от 15 т. Там също предстои да се изиграе още един кръг, той ще бъде на 8 юни в Бургас, когато комодорци ще излязат срещу местния тим на „Арена”.

отбор

Прочетете още:

МФК „Спартак“ и турският шампион с по още една победа на плажа във Варна