Глобиха 22-годишен за повреждане на имущество на детска градина край Варна

Съдебен чук

снимка: gettyimages

Районният съд във Варна е наложил глоба на 22-годишен младеж за маловажен случай на противозаконно повреждане на имущество на детска градина. Това съобщиха от съда.

Престъплението е наказуемо по чл. 216, ал 4 от Наказателния кодекс. Самото деяние е извършено от подсъдимия на 22 май 2021 год. в двора на детска градина в село от община Аврен. Тогава, в изблик на гняв спрямо други младежи, той счупил орнаментна решетка и плот на маса в беседка, след което изкъртил метален парапет към стълбище на централния вход на детската градина. 22-годишният младеж противозаконно повредил чуждите недвижими вещи, като общата стойност на нанесената щета е за 260 лева. Случаят се явява мaловажен, предвид сравнително ниската стойност на причинените от деянието вреди и липсата на предходна съдимост на подсъдимия.

Районният съд наложи на 22-годишния подсъдим наказание „глоба” в размер на 200 лева. Освен това той бе осъден да заплати и всички направени по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Прочетете още:

Дрогиран и пиян шофьори спипани по варненските улици, пак