Кремсупа от тиквички със сирене

Кремсупа от тиквички със сирене.

Източник Рая Андонова, gotvach.bg

Продукти:
тиквичка – 1 бр.
лук – 1 глава, малка
чесън – 1 скилидка
сирене – около 50 гр.
черен пипер
сол
копър – няколко стръка
олио

Приготвяне:
Тиквичката и лукът се нарязват на по-едро, а чесънът – на две. В сгорещено олио се запържват лукът и тиквичката.

След това се прибавя и чесънът. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се налива вода, да покрие зеленчуците.

След като заври, се оставя на слаб огън до пълно омекване. Прибавя се наситнен копър към супата от тиквички.

Пасира се и сервира с натрошено сирене.

Добър апетит!

Прочетете още:

Розова кремсупа от тиквички