Дребнави и злопаметни: Бягайте надалеч от тези зодии

Сърдито момиче

fizkes/Shutterstock

Всеки зодиакален знак разполага както с положителни, така и с отрицателни черти, които обединени една с друга, характеризират неговата личност и определят характера му. Докато част от зодиите са спокойни, тихи и чисти, друга част от тях са изцяло привлечени от материалното, плътското и възможността да изпъкнат сред останалите хора. Понякога стремящи се да стигнат все по-напред и нагоре, определени зодии използват хитри номера и на преден план започват да изплуват огромен процент от отрицателните качества, които, всъщност, носят по рождение, като например егоизъм, дребнавост и една неистова злопаметност, която не им позволява да продължат пътя си щастливи и необременени.

Разберете кои са тези знаци, които лесно се сърдят и почти винаги търсят някой друг виновен за собствените си грешки. Тези зодии дълго време таят обидата и дори привидно да са простили на един човек, те никога не забравят стореното от него. Тяхната дребнавост и егоцентризъм често се свърза и с нездравословен егоизъм, който ги кара да пренебрегват чувствата и емоциите на останалите хора и първо да помислят за себе си.

ДЕВА
Девата е царицата на егоцентризма желаеща винаги всичко да се върти около нея и да бъде в центъра на събитията. Тази зодия не само, че не обича да стои далеч от интригите, но е и първата, която ще поръси с пепел главата на всеки, който се е осмелил да я засегне по някакъв начин. Злопаметна и нестабилна Девата е един от най-опасните знаци, от когото човек би могъл да очаква не само предателство и лицемерие, но и нож в гърба.

Този земен знак е така обсебен да задоволява собствените си нужди, че почти никога не се интересува от това, какво мислят и искат другите. Дребнавостта при Девата е вродено качество, което я кара да толкова наблюдателна и педантична, особено що се отнася до пари. Тази зодия е особено пресметлива и умело съхранява своите финанси. За нея е недопустимо да бъде на загуба или пък да даде повече, отколкото е нужно, това просто е още една странна черта от характера ѝ, която я превръща на моменти в “Чичо Скрудж“ – зорко пазещ своето имане.

РИБИ
Рибите са знак, който е известен със своята дребнавост и най-вече – с грандиозния си талант да се правят на бедни, дори тогава, когато банковата им сметка е пълна. На пръв поглед нежни и чувствителни, Рибите са още един от знаците, който дълго време помни нанесената обида, а ако му излезе възможност, директно ще си отмъсти без да се замисли, но така тихомълком и обрано, че никой да не разбере за неговите намерения.

Актьори от класа живеещи на принципа “Моето си е мое, а чуждото винаги е общо“ – Рибите не се свенят да вземат пари назаем, дори тогава, когато нямат нужда от тях или пък да конфискуват небрежно предмет, който в момента им е харесал, просто ей така, за спорта. Този знак определено има много лица, като едно от тях разкрива един истински дребнав лицемер, който на пръв поглед ви харесва, дори обожава, а на втори е готов да ви подлее вода във всеки удобен случай.

ОВЕН
Овенът е типичен представител на земните знаци, които всъщност са известни със своята привързаност към материалното. Именно това е и причината често този знак да избира парите пред това да съхрани едно дългогодишно приятелство. Твърдоглав, егоцентричен, нахален и на моменти особено дребнав Овенът е знак, който винаги иска да дърпа покривката към себе си. Без значение от това дали ще има за другите той няма да се посвени и ще вземе последното парче хляб, дори и преди това да си е напълнил подобаващо стомаха.

Тази зодия не се интересува от това кой какво има или на кого и как би могъл да помогне. Овенът е пряко фокусиран върху собствения си живот, благо и развитие. Може да се каже, че е отявлен егоист, който не се впечатлява от това как се чувстват другите, по-важното е той да е добре и нищо да не му липсва. Освен видимата дребнавост при този знак изпъква и още едно негативно качество, от което всеки трябва да се пази, а именно злопаметността, която така умело прикрива, но когато дойде време за отмъщение, Овенът е застанал начело на опашката.

Източник: „HighViewArt“

Четете още:

Кое е идеалното време за вечеря