Дърпана баница с яйца и сирене

Баница

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

ЗА ТЕСТОТО

брашно – 700 г

вода – 300 мл

олио – 3 с.л.

сол – 1 ч.л.

оцет – 1 с.л.

олио – 100 мл за намазване

ЗА ПЛЪНКАТА

сирене – 500 г

яйца – 3 бр.

краве масло – 200 г

Начин на приготвяне: 

Пресейте брашното. Направете кладенче и сложете оцета, олиото, солта и водата. Разбъркайте и почнете да месите.

Разточете на руло, срежете на 5 равни части и ги направете на топки. Намажете топките с олио. Направете ги под формата на малки питки, увийте ги със стреч фолио и ги оставете за 30 минути.

Смесете сиренето и яйцата. Започнете да дърпате питките, за да станат като тънки кори, като постоянно си мажете ръцете с олио, после намажете с разтопено краве масло, сложете от плънката и навийте на руло.

Намажете тавата с част от разтопеното масло. Поставете рулото в тава, оформяйки витата баница в кръг, като започнете от центъра.

В предварително загрята фурна печете домашна дърпана баница с яйца и сирене 30 минути на 200°C до зачервяване.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Ябълков сладкиш с орехи и фъстъци