Дянков: Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер, догодина България може да е в еврозоната и Шенген

Симеон Дянков

снимка: БГНЕС

„Бойко Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер. Това е явното решение в този момент“. Този оптимистичен сценарий очерта в предаването „Тази сутрин“ бившият финансов министър Симеон Дянков.

По думите му трите партии – ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, имат достатъчно мнозинство, за да управляват заедно.

„Имам доста оптимистично виждане върху това, което ще се случи. Народът явно показа, че не иска следващи поредни избори, а редовно правителство. Второ – има мандат за съставяне на такова център дясно правителство – ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. Трето – има и явно премиер, а именно Бойко Борисов. И четвърто – има явни приоритети“, посочи Дянков.

„Приоритетите са ясни – пълен Шенген, еврозоната, Планът за възстановяване и развитие и помощта за Украйна. По тези четири теми ГЕРБ, ДПС и ИТН съвпадат“, допълни той.

„Виждаме и как Европа минава в един процес на преориентация – излиза повече в крайното дясно, в крайното ляво. Трябват стабилните ръце и Бойко Борисов е най-опитният и стабилен политик“, на мнение е Симеон Дянков.

„В рамките на следващата година едно редовно правителство може да вкара България и в еврозоната, и в Шенген. Ако това си го закачиш на ревера като премиер, оставаш в историята“, заяви бившият финансов министър.

tribune.bg

Прочетете още:

БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност на Николай Марков от „Величие“ в полза на Русия