Лек десерт с череши и кисело мляко

десерт

Петя Стойнева, gotvach.bg

Продукти:

кисело мляко – 400 г

череши – 200 г

кашу – 150 г сурово

бисквити – 3 бр. /без захар/

кокосово масло – 3 с.л.

желатин – 2 пакетчета /24 г/

череши – за украса

Приготвяне:

За този уникален плодов сладкиш ядките кашу се накисват в топла вода за 30 минути.

Отцеждат се добре и се пасират заедно с биквитите. Добавя се кокосовото масло.

Сместа се слага на дъното на тава с подвижно дъно /например с диаметър 18 см/.

Охлажда се за 2 часа.

Черешите се почистват от костилките и се задушават на котлон за 20 минути.

Желатинът се разтваря в малко студена вода, докато набъбне, след това се прибавя към задушените череши и се прибавя киселото мляко.

Кремообразната маса се изсипва върху блата и летният сладкиш и се охлажда за още два часа.

Готовият сладкиш с череши и кисело мляко се украсява с пресни череши.

Добър апетит!

Прочетете още:

Традиционна боб чорба по манастирски