Правителство може да има само с премиер от ГЕРБ, Борисов няма да се кандидатира

Бойко Борисов

„Не е време за егоцентрици и противоборство между институции“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отчете изборната победа.

Той припомни на Румен Радев за проектите, които създаде около Кирил Петков и Стефан Янев.

„Напомням му за министрите, които излъчваше и им даде път в политиката. Всички казват – той Бойко да се оправя. Обръщам се към всички лидери – сърдитите, дезертиралите, не е времето. Сега е време на война и преди по-голяма война“, предупреди Борисов.

„Сега е времето за мъдри мъже и жени“, каза още лидерът на ГЕРБ и съобщи ,че излъчва преговорен екип – Рая Назарян, Деница Сачева и Теменужка Петкова, които от понеделник ще започнат консултации.

Аз няма да се кандидатирам за премиер, но правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, подчерта той.

Борисов смята, че ще има правителство, ако има отговорни държавници, които не стоят отстрани и се подхилват. И напомни, че е предупредил, че няма да има коалиция ГЕРБ-ДПС.

„След парламента нямам нито един разговор или среща с Делян Пеевски, а в центъра на София се прокламираше обратното. Не е правилно. Трябва да се направи експертен кабинет, доминиран от ГЕРБ. Това дават резултатите от изборите. Първият мандат е единственият възможен за правителство. Диалогът с първия, третия, петия, няма да се повтаря повече. Иначе – наесен на избори. Хората имат нужда, евроатлантическите ни партньори имат нужда от стабилно правителство“, каза той.

„Разликата е над 11% и си задаваме въпроса ще има ли правителство. Много са ми интересни колегите от малките партии: веднага казват, че няма да подкрепят правителство, но трябва да има правителство, ще говорят от името на народа, но победителят не трябва да говори от името на народа, и ще поведат революцията“, обобщи той и разкритикува социолозите, че с предварително обявената категорична победа са отказали много техни симпатизанти да гласуват.

Партията отчете победа в 174 общини.

tribune.bg

Прочетете още:

Дянков: Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер, догодина България може да е в еврозоната и Шенген