Георги Георгиев: И в парламента ГЕРБ-СДС няма да погази дълга и честта си

Георги Георгиев

снимка: БГНЕС

„Преди четири години и половина положих за първи път клетва като общински съветник – да защитавам гражданите на София и във всичките си действия да се ръководя от техните интереси като работя за тяхното благоденствие. Това беше първата ми клетва за обществена работа. Приех я сериозно. И не я наруших нито веднъж. Така ще е и занапред.

Започнах като общински съветник от гражданската квота – не бях партиен член. После бях избран да ръководя бюджетната комисия през двете най-тежки години на изпитания заради КОВИД, огромните допълнителни разходи и драстично намалелите приходи, особено в градския транспорт. Преминахме с общи усилия през бурята.“

Това написа в профила си във фейсбук бившият председател на СОС и настоящ народен представител от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

„Избран бях за председател на общинския съвет през септември 2021 година и работих отдадено, за да оправдая очакванията на гражданите. За да мога да ги гледам в очите с чувство за изпълнен дълг.

Преодоляхме стотици препятствия пред града заедно с г-жа Фандъкова, екипа ѝ и колегите ми от ГЕРБ-СДС. С помощта и на съветници от други политически групи по отделни теми. Увеличихме с над 60% броя на решенията на общинския съвет само за две години – през този период събрахме подкрепа за общо 2225 решения, което е рекорд.

Гордеем се с постигнатото, съжаляваме за някои грешки – предимно от предоверяване и бързане. Благодарен съм за безценните уроци от хилядите граждани, с които съм се срещнал и на които съм се опитвал да помогна – не като някакъв жест, претендиращ да бъде оценен, а с ясното съзнание, че това ми е работата и дълбокото убеждение, че хората заслужават именно такова отношение.

През последните месеци управлението на Столична община и дейността на съвета се свеждат основно до оправдания от новите управляващи, поредица от скандали от некомпетентност и незнание, нежелание за учене и съвместна работа… и замеряне с камъни и кал. Но градежът не става с кал. Стопаните на града трябва да го обичат и да милеят за него, да не жалят усилия и да надмогват себе си, търсейки нужната им подкрепа от опонентите си. Поне така опитвахме да постъпваме ние.

Грешили ли сме – да. Но кое е повече – всичко направено, което остава или просто изговореното? Не се срамувам от нито едно наше действие, благодарен съм за подкрепата на всички партии и политици, с които сме работили, на служители в общината и в общинските дружества.

От утре поемам нова отговорност и ще положа нова клетва: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа.“

Изминатият път ми дава основание да вярвам, че няма да я наруша. Заедно с народните представители от групата на ГЕРБ-СДС в парламента няма да погазим дълга и честта си и ще работим в името на всички български граждани, защото го заслужават“, пише още Георгиев.

tribune.bg

Прочетете още:

Кирил Петков: Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на НС