Гимнастиците ни в първи и в трети поток на олимпийския турнир в Париж

Красимир Дунев

снимка:

Кевин Пенев попадна в първи поток, а Валентина Георгиева е в трети на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж, това съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

„В гимнастиката винаги в последния поток базата е малко по-висока. Много по-добре е да се състезаваш в последния поток. Валя е в трети поток, който е последен, а това е голям късмет за нас. За съжаление Кевин Пенев е в първи поток. В него базата е много ниска. Ще играе сутринта, а след това има още 7 или 8 потока. За него това не е добре, но се надявам той да си изиграе съчетанията и то по най-добрия начин и вече каквото се случи“, сподели олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

Последната проверка за Валентина Георгиева ще е участието й в започващото днес в тренировъчната „Арена София“ държавно първенство. В надпреварата ще участват всички национали с изключение на братята Пеневи. Еди се възстановява от операция в рамото, а Кевин се подготвя в САЩ.

„Подготовката на Кевин върви много добре. Тренира по два пъти на ден. Включил е нови упражнения и изчиства съчетанията си.  Ще се прибере в България около седмица преди заминаването за Париж на 13 юли. При брат му Еди нещата също вървят добре. Махна шината. Ходи на фитнес, влиза в залата всеки ден. Много е мотивиран и има желание да участва на олимпийските игри през 2028 в Лос Анджелис, което е супер“, допълни именитият ни гимнастик.
В държавното първенство ще участват около 800 състезатели във всички възрастови групи. Състезанията при мъжете и жените са в събота, а в неделя са финалите на уредите.

bnr.bg

Прочетете още:

Екстремните горещини правят летните олимпийски игри „невъзможни“, предупреждават спортисти