Немски черешов сладкиш

сладкиш

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

череши – 300 г

краве масло – 200 г

захар – 170 г

ванилова захар – 1 пакетче

сол – щипка

яйца – 4 бр.

брашно – 350 г

бакпулвер – 1 пакетче

прясно мляко – 170 мл

шоколадови стърготини – 50 г

пудра захар – за поръсване

Начин на приготвяне: 

Измийте черешите, отстранете костилките и ги оставете настрани да се отцедят.

Загрейте фурната на 180 °C. Намаслете тавичката или формата и я поръсете с брашно.

Разбийте маслото на стайна температура със захарта, ваниловата захар и солта, докато стане кремообразно. Налейте прясното мляко и 2 супени лъжици черешов ликьор (ако желаете).

След това прибавяйте и разбивайте едно по едно яйцата. Прибавете пресятото брашното с бакпулвер към сместа и разбъркайте отново..

Внимателно добавете и разбъркайте шоколадовите стърготини с лъжица и изсипете тестото в подготвената форма.

Накрая разпределете черешите върху тестото, сложете черешовият сладкиш в загрятата фурна и печете за около 50-60 минути.

Към края на печенето проверете с дървена клечка дали сладкишът е изпечен. След като извадите от фурната немски черешов сладкиш, го оставете да изстине и го поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Пещерски милинки