Втори ден ГЕРБ-СДС провежда преговори за правителство

В сградата на Народното събрание се проведе среща между ГЕРБ-СДС и ДПС. След края на срещата се провежда брифинг. На снимката (от ляво надясно): Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян.

В сградата на Народното събрание се проведе среща между ГЕРБ-СДС и ДПС. След края на срещата се провежда брифинг. На снимката (от ляво надясно): Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян. Фото Христо Касабов/БТА - свободен сайт

Победителите на изборите ГЕРБ-СДС днес очакват на масата за разговори БСП, „Има такъв народ“ и „Величие“ в опит да съберат мнозинство за формиране на правителство.

В 11:00 ч. днес е предвидена среща с БСП, в 13:00 ч. – с „Има такъв народ“, и в 15:00 ч. – с „Величие“.

Пред националното радио от изпълнителното бюро БСП заявиха, че имат „категорично решение за да не подкрепят правителство на ГЕРБ“.

„Има такъв народ“ до сега запазват мълчание. „Величие“ обявиха, че ще разговарят само на ниво лидери.

Вчера ГЕРБ-СДС се срещнаха с ДПС. Те намериха допирни точки в приоритетите си, сред които Шенген, еврозона, развитие на икономика и борба с корупцията. ПП-ДБ не отидоха на разговори с мотив, че избирателите им са решили те да бъдат опозоция в новия парламент. „Възраждане“ също не приеха поканата за разговори като казаха, че депутатите им ще кажат „Да“ само на правителство с техен мандат.

Tribune.bg

Прочетете още:

Без изненади: ГЕРБ-СДС и ДПС готови за общ кабинет