Диана Димитрова играе за последно с варненския театър и напуска България

Диана Димитрова

Снимка news.bg

Юни е изключително натоварен месец за екипа на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна. Аплодиран многократно в цялата страна, спектакълът на Бина Харалампиева „Тютюн“ отново обикаля България, за последен път с Диана Димитрова в ролята на Ирина.

Харизматичната актриса, изградила изключително силен образ на героинята от любимия роман на българите, напуска България, за да продължи творческия си път в чужбина. Тя сама съобщи още през април, че се отказва от сцената, припомня „Hotnews“.

Димитрова е учила в Художествената академия и зад гърба си има илюстрации за детски книжки и изложби, но сега става художник-аниматор.

„Приета съм в една от най-добрите академии в света за анимация! Успях да се преборя на изпитите!“, похвали се актрисата.

„За мен беше чест да бъда Ирина в театъра след голямата Невена Коканова! Беше чест и да съм д-р Огнянова въпреки трудностите и да притежавам най-ценната награда, тази от Вас за най-любима актриса“, сподели Димитрова тогава, визирайки участието си в сериала „Откраднат живот“.

След като вчера в Смолян зрителите видяха „Тютюн“, предстоят само още три спектакъла: Батак на 22 юни, Правец на 24 юни и с кулминационен завършек – София, театър „Българска армия“ на 25 юни.

Билетите в столицата свършиха преди седмици.

Прочетете още:

Геро се срина! 20 г. труд отидоха на вятъра заради „Скрита самоличност“