От ПИК! Истина ли е, че ЦИК отне на финала УБЕДИТЕЛНАТА ПОБЕДА на ГЕРБ. Кой пипна вота?!

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС - свободен сайт

Чудни неща стават в България.

Слави Трифонов нямало да подкрепи правителство на ГЕРБ с първия мандат, а щял да чака да се извърви процедурата до третия, за да може ТОЙ да предложи правителство, с мандата на ИТН, тоест, Слави и ИТН да посочат премиера, най-важната фигура…

А аз искам да ги попитам – откъде накъде? Откъде накъде почти най-малката група ще предлага министър-председател, а далеч най-голямата ще бъде лишена от тази възможност? Това зачитане волята на българските избиратели ли е? Това демократично ли е? Според Слави е демократично, но според мен е издевателство над демокрацията. ВИНАГИ спечелилата партия предлага премиер, а ако той не намери достатъчна подкрепа, се ходи на избори. Просто е.

И тук искам да призова ПП-ДБ, които получиха безрезервната подкрепа на ГЕРБ и ДПС при Денков, сега да ВЪРНАТ услугата. Моля ви, бъдете така добри, нали милеете за българския народ, затова безрезервно подкрепете предложения от ГЕРБ кандидат за премиер. Само за 9 месеца, не повече. Услуга за услуга.

Ама не знаете защо да го направите? Е, аз ще ви кажа: в името на доброто на българския народ, за да не се ходи пак на избори, за да не се създава хаос, за да вървим към Евроатлантика, за да изчегъртаме мошениците и службогонците, за да оправим бакиите на неадекватите от ПП-ДБ, за да няма джуджета, нотариуси, великани, самодиви, за да са нашите на власт, за да възтържествува справедливостта…

Ама, добър съм почти като Киро. Разбрахте ли сега защо трябва да има правителство с мандата на ГЕРБ?

Шегата настрана, ще посоча още една причина, най-важната – правителство с мандата на ГЕРБ трябва да има, понеже поне 60 процента от българския народ искат това. Как така? Ами просто е, отново да напомним, че близо двата милиона българи в чужбина, като изключим вота за ДПС от Турция, гласуват 90% за левите партии – ПП, ДБ, ИТН, а сега и Величие. Дори Величие изпреварва ГЕРБ в чужбина, там ГЕРБ са на 10%. Простият извод е, че останалото население в България е ясно изразено дясно и консервативно, въпреки че не гласува и не е представено.

Това, че не си гласувал, не означава, че волята и настроението на тези хора не трябва да бъдат зачетени, гласували или не, ОГРОМНАТА част от населението на България са десни и консервативни, представени предимно от ГЕРБ, така че искате или не искате, настроението в България е за ясно изразено дясно управление и именно затова правителство трябва да се направи с първия мандат на ГЕРБ. Който пренебрегне това, пренебрегва волята на народа.

Ама не ни харесвало…Чемодан, вокзал, Калифорния, чемодан, вокзал, Ню Йорк, чемодан, вокзал, Чикаго. На който не му харесва, да хваща самолета и се присъединява към големите ляво-либерални общности в Калифорния, Ню Йорк и Чикаго, Илинойс. Там вечно се управлява вляво. А може и в посока Северна Корея, Ким ще ви посрещне с почести.

Полковник Марков, да е жив и здрав, за нула време сгъна обществения дискурс. Бравос. Каза, че ще извести за кражба на изборните резултати от Информационно обслужване и го направи. Само ме притеснява известната разлика в данните му, докато първоначално твърдеше, че Величие имали поне 15-16%, вчера говори друго, вместо реалните 236 хиляди гласа от Информационно обслужване им отчели само 98 хиляди…

Ако сметнем, това прави някъде около 9% процента от общия вот, така че, уважаеми полковник Марков, Величие на 16% ли е или на 9% в крайна сметка? Има разлика, малка разлика, мъъъничка. Та с такива разнопосочни твърдения НЯМА кой да ви повярва. Но тъй като и аз смятам, че се извъшват някакви манипулации на различни равнища, нека г-н Марков предостави конкретни данни, както ОБЕЩА. Дайте конкретните данни на медиите, както и на институциите, нека всички разберат.

Между другото, очевидно последователите на г-н Марков не четат много, понеже на официалната им страница има по около 80-100 посещения за последния месец, това прави около 3 посещения на ден за прочетена новина, нека математиците да кажат възможно ли е с 3 посещения на ден да се премине 4-процентовата бариера? Е, да, техните последователи гледат клипчета, в ютюб бая гледания се отчитат, разбира се Величие не са от хората, които евентуално манипулират алгоритмите на социалните мрежи, скрита тайна е, че в социалните мрежи се купуват гледания, коментари, лайкове и т.н., но разбира се Величие не са от тях, в това нямам никакво съмнение. Само лошите купуват в мрежите, а Величие НЕ са от тях.

Друго ме притеснява, как така ГЕРБ имаха 26-28% във всички екзит полове в деня на изборите, а после при броенето паднаха с няколко процента, а други качиха със същия процент? Как стана това, разумно обяснение? Ако нямаше седма партия и ГЕРБ имаха 2-3 процента отгоре, лесно можеше да се направи правителство от 2 партии или самостоятелно правителство на ГЕРБ със странична подкрепа…

На кого не му хареса това, че промени резултатите в последната минута? Кой искаше да има ОЩЕ хаос?

Ама аз съм бил конспиративен теоретик…Е, да, как няма да съм, като самата ЦИК 5 пъти променяше дори елементарните резултати за избирателната активност – в деня на изборите активността беше 30%, на следващия ден се качи на 31%, после на 32%, на 33% и накрая на петия ден ЦИК обяви окончателна избирателна активност от 34%…

Как става това, някой моля да ми обясни?? Аз НЕ го разбирам. Между другото, ЦИК трябва незабавно да подаде оставка, тотално се провалиха последните 3-4 години и голяма част от вината за създадения хаос в страната е тяхна. Само един факт: на последните избори ЦИК разпореди ДОРИ бюлетините БЕЗ печати да се броят, иначе се накърнявали правата на избирателите…

Как така ще броят бюлетини, разписки от машинното гласуване БЕЗ надлежно поставени печати? Как? Ами това противоречи на самите разпоредби на ЦИК, които изискват задължително поставяне на 2 печата, иначе бюлетините остават невалидни. Това е все едно да искам да вляза на стадиона без билет или да кандидатствам за работа без необходимите сертификати. Не става.

В колко секции слушахме, че имало 3-4 или 5-6 повече разписки за машинно гласуване от броя на избирателите? В много. И те са сложени в общия кюп, всеки може да ги е пуснал. Та КАК определихте резултата, кои разписки отчитахте и кои не, или просто броихте всички, въпреки че няма толкова избиратели? Така ли натъкмихте и крайните резултати? Е, нищо чудно, че не може да се състави правителство. Ако имате малко достойнство, хора от ЦИК, моля, подайте си веднага оставките.

А ГЕРБ да не се страхува от нови избори, само ще увеличи резултата си. Нямахме шанс с горещото време, отказа 5-6% от гласуване, но основният проблем естествено се корени в машинното гласуване. Мога да се хвана с всеки на бас, че веднага щом се въведе отново само гласуване с хартиени бюлетини, избирателната активност ще се върне до 50-те процента. Хората, които не гласуват, се страхуват да не изгубят гласа си, това е, което прави гласуването безпредметно. Пускат се някакви опорки, че хората били изморени и поредицата от избори била причината за ниската активност. Разбира се, многото избори не помагат, както и отблъскващото поведение на политиците, но в Израел например също имаха 4-5 поредни избора, това НЕ отказа хората, докато накрая дадоха убедителен резултат за Нетаняху (вярно, че Байдън и Блинкен сега искат да го свалят с НПО-тата си).

Хората просто търсят избавление, колкото по-лошо, толкова повече ще го търсят, няма да легнат да умрат, я. А това, че политиците ни били негодни… Ами негодни са, ние ВИНАГИ сме гласували за „по-малкото зло“. Винаги, и това не ни е отказвало да го правим. Така че основната причина за ниската избирателна активност се корени в недоверието на избирателите към честността на изборния процес. Премахнете машинното гласуване и автоматично стигаме 50% активност. С 30% активност НС просто НЯМА право да си затваря очите и да не прекрои отново Изборния кодекс. Задължени са да го направят. В този си вид машинното гласуване се провали. С трясък.

И едно последно официално предложение към властимащите: вземете и направете обществена поръчка за 240 бота с изкуствен интелект (ИИ), които да заменят 240-те народни представители. Направете обществена поръчка и за Министерски съвет, за премиера и министрите. По евтино ще ни излезе и ще се върши по-добра работа, то по-зле може ли да стане? Така ще имаме Бойко Борисов-ИИ, Кирил Петков-ИИ, Христо Иванов-Маджото-ИИ или неговите заместители, Делян Пеевски-ИИ (макар че тук работата е по-сложна, трябва да намерят бот с ораторски талант, отръки му иде на човека) и така нататък. Както древните римляни са казали, „Panem et circenses“, дайте ни хляб и зрелища.

И една радостна новина – на 1 юли ротационното председателство на ЕС се поема от консервативна Унгария, а мотото на председателството ще бъде „Да направим Европа отново велика“, явна отпратка към мотото на Тръмп „Да направим Америка отново велика“.

Браво на Орбан. Дано му тръгне по вода и до края на годината Доналд Тръмп да се върне в Белия дом. Иначе, ако остане за още 4 години Джо Байдън (известен още като Негово Измамничество, Джо Китаеца и Давай, Брандън), сигурно няма да оцелеем. Кой може да издържи още 4 години война? Да се молим най-после и на тоя свят малко да му провърви, а не само на мошениците.

Людмил Цветков, ПИК

Прочетете още:

Гръм в Мрежата: Комунистите пак баламосват българите с „експертно правителство“