Ароматен кускус с тиквички и маслини

кус кус

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

кускус – 6 с.л.

тиквички – 1 средно голяма

сол

маслини – 10 бр. черни

босилек

зехтин – 3 с.л.

чесън – 2 скилидки

Начин на приготвяне: 

Накиснете кускуса в гореща и подсолена вода за около 10 минути. Не е необходимо да го варите. След като набъбне, го отцедете от водата.

Нарежете почистената тиквичка на малки кубчета. Задушете в зехтина до златисто.

Прибавете обелените и нарязани на ситно скилидки чесън.

Разбъркайте и добавете маслините, а след това и кускуса.

Гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Овкусете със сол и добавете босилек.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Лесни палачинки от тиквички