Скариди с масло и бяло вино на тиган

Скариди с масло и бяло вино на тиган

Източник: Вероника Йончева/ gotvach.bg

Продукти:

скариди – 300 г почистени

масло – 50 г

пресен чесън – 1 стрък

копър

бяло вино – 100 мл

Приготвяне:

Маслото се загрява в керамичен тиган, добавя се ситно нарязания чесън.

След като чесънът стане златист, се добавят скаридите. Сол на вкус. Добавя се бялото вино и се пържи до готовност на скаридите.

Когато са готови скаридите на тиган, се изваждат от тигана и се поръсват с пресния чесън. Скаридите с масло на тиган се съчетават перфектно с чашка изстудено бяло вино.

Добър апетит!

Прочетете още:

Скумрия с целина и доматен сос