Пилешки пържоли с лук и чушки

Източник Нина Иванова Иванова, gotvach.bg
Продукти:
пилешки гърди – 500 гр.
лук – 1 глава
чушки – 2 броя жълта и червена
олио – 4 с.л
чесън – 1 скилидка
лимон – 1/2 бр. сок и кора
бульон – 100 мл. пилешки
черен пипер
сол
магданоз
Приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на две. Начукайте пилешките пържолки и ги натрийте със сол и черен пипер.
Изпържете месото в загрято олио в тиган за около 6 мин. от всяка страна. Можете да изпечете пилето и на скара. Извадете изпърженото месо и го покрийте с фолио и приберете на топло.
Междувременно нарежете лука на кръгчета, а чушките предварително почистени от семките на тънки ивици. Нарежете чесъна на ситно.
Запържете кръгчетата лук, лентичките чушки и чесъна за кратко в тигана от пилето.
Добавете лимоновия сок и лимоновата кора и задушете зеленчуците за 5 минути. Върнете месото в тигана и залейте с бульона.
Захлупете отново и задушете за 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Поднесете пържолите върху канапе от чушките и лука. По желание можете да добавите гарнитура ориз или домашни картофки соте.
Добър апетит!
Прочетете още: