Пилешки пържоли с лук и чушки

ВАРНА новини лого

Източник Нина Иванова Иванова, gotvach.bg

Продукти:
пилешки гърди – 500 гр.
лук – 1 глава
чушки – 2 броя жълта и червена
олио – 4 с.л
чесън – 1 скилидка
лимон – 1/2 бр. сок и кора
бульон – 100 мл. пилешки
черен пипер
сол
магданоз

Приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на две. Начукайте пилешките пържолки и ги натрийте със сол и черен пипер.

Изпържете месото в загрято олио в тиган за около 6 мин. от всяка страна. Можете да изпечете пилето и на скара. Извадете изпърженото месо и го покрийте с фолио и приберете на топло.

Междувременно нарежете лука на кръгчета, а чушките предварително почистени от семките на тънки ивици. Нарежете чесъна на ситно.

Запържете кръгчетата лук, лентичките чушки и чесъна за кратко в тигана от пилето.

Добавете лимоновия сок и лимоновата кора и задушете зеленчуците за 5 минути. Върнете месото в тигана и залейте с бульона.

Захлупете отново и задушете за 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Поднесете пържолите върху канапе от чушките и лука. По желание можете да добавите гарнитура ориз или домашни картофки соте.

Добър апетит!

Прочетете още:

Лаврак на фурна