Джинджифилов сладкиш с бял шоколад

Джинджифилов сладкиш с бял шоколад

Източник: Juliya, gotvach.bg

Продукти:

брашно – 300 г

захар – 50 г

шоколадов чипс – 200 г бял

бакпулвер – 2 ч.л.

сол – щипка

лимони – 1 бр. (настъргана кора)

краве масло – 60 г + за намазване

прясно мляко – 250 мл

яйца – 1 бр. размер L

мед – 1 с.л.

джинджифил – 1 с.л. (настърган)

Приготвяне:

В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, захарта, шоколада и лимоновата кора.

В друга купа смесете яйцето, млякото, разтопеното масло, джинджифила и меда.

Обединете двете смеси и разбъркайте.

Изсипете сместа във форма, покрита с хартия за печене и намазана с масло.

Печете сладкиша във фурна на 180°C за около 40 минути.

Джинджифилов сладкиш с бял шоколад, който ухае невероятно. Може да го сервирате с джинджифилов чай.

Прочетете още:

Лесни понички с пудра захар