Джинджифилов сладкиш с бял шоколад
Продукти:
брашно – 300 г
захар – 50 г
шоколадов чипс – 200 г бял
бакпулвер – 2 ч.л.
сол – щипка
лимони – 1 бр. (настъргана кора)
краве масло – 60 г + за намазване
прясно мляко – 250 мл
яйца – 1 бр. размер L
мед – 1 с.л.
джинджифил – 1 с.л. (настърган)
Приготвяне:
В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, захарта, шоколада и лимоновата кора.
В друга купа смесете яйцето, млякото, разтопеното масло, джинджифила и меда.
Обединете двете смеси и разбъркайте.
Изсипете сместа във форма, покрита с хартия за печене и намазана с масло.
Печете сладкиша във фурна на 180°C за около 40 минути.
Джинджифилов сладкиш с бял шоколад, който ухае невероятно. Може да го сервирате с джинджифилов чай.
Прочетете още: