Ароматно телешко със зеленчуци

Телешко със зеленчуци

Mate Kitchen

Необходими продукти: 

телешко месо – 400 гр – 7.28 лв

гъби – 100 гр – 1.00 лв

моркови – 2 бр – 0.37 лв

червени чушки – 1 бр – 0.90 лв

червен лук – 1 глава – 0.30 лв

чесън – 1 скилидка – 0.02 лв

пресен джинджифил 2 см парче – 20 гр – 0.13 лв

олио – 50 мл – 0.21 лв

сусамово олио – 30 мл – 1.52 лв

бяло вино – 50 мл – 0.53 лв

червен пипер – 1 ч.л. – 0.07 лв

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвяне: 

Нарежете месото на тънки лентички (жулиени).

Почистете чушките от семките и ги нарежете на къси лентички. Обелете морковите и ги нарежете на лентички с размера на чушките.

Гъбите нарежете на четвъртинки, а лука – на едри парчета.

Вземете парче джинджифил колкото палец, обелете го и го настържете на дребно. Накълцайте чесъна.

Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие и изпържете телешкото. Извадете го в чиния и го оставете встрани.

В същия тиган с останалата от пърженето на месото мазнина запържете гъбите.

Когато започнат да придобиват кафеникав загар, добавете последователно лука, чушките и морковите. Прибавете и джинджифила и чесъна и разбъркайте.

Когато зеленчуците се позапържат, върнете месото в тигана. Разбъркайте и налейте виното и сусамовото олио.

Подправете със сол, черен и червен пипер. Разбъркайте и гответе още около 5 минути, докато алкохолът се изпари.

Сервирайте ароматното телешко със зеленчуци топло с гарнитура от бял ориз.

Добър апетит!

Източник: Mate Kitchen

Вижте още:

Солени кифлички с мая