Най-вкусните кюфтета фрикасе
Продукти:
кайма – 600 гр.
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
ориз – 1 малка чашка
сол
черен пипер
чубрица
За соса:
кисело мляко – 1 кофичка, 450 гр.
яйца – 3 бр.
брашно – 3 с.л.
лимони – сока от половин цитрус
Приготвяне:
Каймата овкусявам заедно с половин глава наситнен лук, предварително сварения ориз, сол, черен пипер и чубрица.
Омесва се добре, след което се разделя и оформя на средно големи топки. В тенджера запържвам другата половина от лука заедно с един настърган морков.
След като омекнат, добавям вода. Когато заври, пускам оваляните в брашно кюфтенца и варя 20 минути.
Вадя кюфтенцата от водата и започвам бавно да добавям сместа за соса, оставям да поври 6 минути, поръсвам с черен пипер и връщам кюфтенцата обратно за още минута-две.
Накрая поръсвам с магданоз.
Добър апетит!
Прочетете още: