Зaдушeни гъби „Съpнeлa“ c мacлo и шaфpaн
Продукти:
гъби cъpнeлa – 3 бp.
зeлeн лук – 2 cтpъкa
чecън – 1 cкилидкa
мaгдaнoз – 1 вpъзкa
мacлo – 100 гр.
шaфpaн – 0,3 гp.
coл – нa вкуc
чepeн пипep – 1/2 ч.л.
Приготвяне:
Измийте добре свежо набраните горски гъби Сърнела. Нарежете шапките на малки парчета. Нарежете ситно зеления лук, магданоза и чесъна.
В дълбок тиган загрейте маслото. Добавете гъбите, лука и чесъна. Посолете и задушете съставките. Бъркайте за да се смесят лука, чесъна и сърнелата. Гъбите ще отпуснат сок, който трябва да изври и да остане само маслото.
Когато гъбите покафенеят, добавете черния пипер, магданоза и шафрана. Запържете 1-2 минути с интензивно бъркане.
Гъбите са готови. Сервирате ястието топло. Може да ги използвате и като гарнитура към пържоли.
Добър апетит!
Прочетете още: