Зaдушeни гъби „Съpнeлa“ c мacлo и шaфpaн

Зaдушeни гъби "Съpнeлa" c мacлo и шaфpaн.

Източник Албeнa Атaнacoвa, gotvach.bg

Продукти:

гъби cъpнeлa – 3 бp.

зeлeн лук – 2 cтpъкa

чecън – 1 cкилидкa

мaгдaнoз – 1 вpъзкa

мacлo – 100 гр.

шaфpaн – 0,3 гp.

coл – нa вкуc

чepeн пипep – 1/2 ч.л.

Приготвяне:

Измийте добре свежо набраните горски гъби Сърнела. Нарежете шапките на малки парчета. Нарежете ситно зеления лук, магданоза и чесъна.

В дълбок тиган загрейте маслото. Добавете гъбите, лука и чесъна. Посолете и задушете съставките. Бъркайте за да се смесят лука, чесъна и сърнелата. Гъбите ще отпуснат сок, който трябва да изври и да остане само маслото.

Когато гъбите покафенеят, добавете черния пипер, магданоза и шафрана. Запържете 1-2 минути с интензивно бъркане.

Гъбите са готови. Сервирате ястието топло. Може да ги използвате и като гарнитура към пържоли.

Добър апетит!

Прочетете още:

Пържоли на фурна с топено сирене и гъби