Телешко с праз
Необходими продукти:
телешко месо от плешка или от врат – 600 гр – 10.92 лв
белени домати малка – 1 кутия
праз – 5 стръка – 1.79 лв
магданоз – 1/2 връзки – 0.65 лв
олио – 50 мл – 0.21 лв
червен пипер – 1 ч.л. – 0.07 лв
чубрица – 1 ч.л. – 0.23 лв
брашно – 1 супена лъжица – 0.02 лв
сол – 1 ч.л. – 0.01 лв
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на 5-6 парчета и го сложете да се запържи в сгорещено олио в дълбока тенджера.
След като се запечата, го покрийте с капак и задушете на тих огън за около 30 минути, докато течността се изпари.
В чист тиган запържете нарязания на едро праз. Посолете, подправете с червения пипер, разбъркайте и поръсете с брашно. Налейте гореща вода колкото да покрие месото.
Задушете всичко на тих огън под капак за около 15 минути. Намачкайте доматите, след което ги прибавете към месото. Задушавайте ястието още 20 минути и подправете с чубрицата и ситно нарязания магданоз.
След около 5 минути оттеглете от котлона и сервирайте.
Добър апетит!
Източник: Mate Kitchen
Вижте още: