Баница с тиквички и сирене
Необходими продукти:
кори за баница – 1 пакет – 3.99 лв
тиквички – 2 бр – 0.60 лв
моркови – 1 бр – 0.11 лв
лук – 1 глава – 0.10 лв
яйца – 4 бр – 2.66 лв
сирене – 300 гр – 3.00 лв
масло – 80 гр – 2.11 лв
олио – 40 мл – 0.17 лв
кисело мляко – 3 с.л. – 0.37 лв
галета – 2 с.л. – 0.07 лв
сода бикарбонат – 1/3 ч.л.
копър – 1/2 връзки – 0.65 лв
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките, сложете 1/2 ч. л. сол, разбъркайте и оставете в гевгир да се отцедят.
През това време разтопете маслото с част от олиото и задушете в мазнината нарязания на полумесеци лук и настъргания морков. След като зеленчуците омекнат, прибавете отцедените и изстискани тиквички и задушавайте за още 3-4 минути. Отдръпнете от котлона и оставете зеленчуковата смес да се охлади.
Разбийте 3 от яйцата, към тях добавете киселото мляко с угасената в него сода. Разбъркайте добре, добавете галетата, нарязания копър и сиренето. Разбъркайте добре и след това добавете задушените зеленчуци. Разбъркайте и оставете плънката встрани.
Разстелете корите на работната повърхност. Намажете с разтопено масло всеки 2 кори, сложете от плънката в средата и завийте на руло. Сложете го в тава, покрита с хартия за печене, и продължете така докато използвате всички кори.
Намажете всички рула с останалото масло, разбийте яйцето с 1 ч. л. олио и намажете баницата. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар.
Добър апетит!
Източник: Mate.Kitchen
Вижте още: