Баница с тиквички и сирене

баница

Снимка: Mate.Kitchen

Необходими продукти: 

кори за баница – 1 пакет – 3.99 лв

тиквички – 2 бр – 0.60 лв

моркови – 1 бр – 0.11 лв

лук – 1 глава – 0.10 лв

яйца – 4 бр – 2.66 лв

сирене – 300 гр – 3.00 лв

масло – 80 гр – 2.11 лв

олио – 40 мл – 0.17 лв

кисело мляко – 3 с.л. – 0.37 лв

галета – 2 с.л. – 0.07 лв

сода бикарбонат – 1/3 ч.л.

копър – 1/2 връзки – 0.65 лв

Начин на приготвяне: 

Настържете тиквичките, сложете 1/2 ч. л. сол, разбъркайте и оставете в гевгир да се отцедят.

През това време разтопете маслото с част от олиото и задушете в мазнината нарязания на полумесеци лук и настъргания морков. След като зеленчуците омекнат, прибавете отцедените и изстискани тиквички и задушавайте за още 3-4 минути. Отдръпнете от котлона и оставете зеленчуковата смес да се охлади.

Разбийте 3 от яйцата, към тях добавете киселото мляко с угасената в него сода. Разбъркайте добре, добавете галетата, нарязания копър и сиренето. Разбъркайте добре и след това добавете задушените зеленчуци. Разбъркайте и оставете плънката встрани.

Разстелете корите на работната повърхност. Намажете с разтопено масло всеки 2 кори, сложете от плънката в средата и завийте на руло. Сложете го в тава, покрита с хартия за печене, и продължете така докато използвате всички кори.

Намажете всички рула с останалото масло, разбийте яйцето с 1 ч. л. олио и намажете баницата. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар.

Добър апетит!

Източник: Mate.Kitchen

Вижте още:

Телешко с праз