Печени зеленчукови кюфтета от тиквички, моркови и нахут на фурна (без яйца)

ВАРНА новини лого

Източник: 1001recepti.com

Продукти: 

250 г нахут

2 моркова

2 глави червено цвекло

1 глава целина

2 тиквички

150 г зелен фасул

безглутеново брашно

джинджифил

сминдух

копър

джоджен

риган

червен пипер

куркума

хималайска сол

шарлан

Приготвяне:

Подготовката за ястието започва 24 часа преди самото му готвене. Нахутът се оставя да се изкисне, след което той, както и всички останали зеленчуци, се пасират до получаване на хомогенна смес.

Към нея се добавят брашното, всички подправки и шарлана. Всичко се омесва много добре и от сместа се омесват плоски кюфтета.

Пекат се на предварително загрята фурна на 160-170 градуса за 15-20 минути.

Добър апетит!

1001recepti.com

Прочетете още:

Тиро салата