Печени зеленчукови кюфтета от тиквички, моркови и нахут на фурна (без яйца)

Източник: 1001recepti.com
Продукти:
250 г нахут
2 моркова
2 глави червено цвекло
1 глава целина
2 тиквички
150 г зелен фасул
безглутеново брашно
джинджифил
сминдух
копър
джоджен
риган
червен пипер
куркума
хималайска сол
шарлан
Приготвяне:
Подготовката за ястието започва 24 часа преди самото му готвене. Нахутът се оставя да се изкисне, след което той, както и всички останали зеленчуци, се пасират до получаване на хомогенна смес.
Към нея се добавят брашното, всички подправки и шарлана. Всичко се омесва много добре и от сместа се омесват плоски кюфтета.
Пекат се на предварително загрята фурна на 160-170 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!
Прочетете още: