Двойно шоколадови мъфини
Тези уникални двойно шоколадови мъфини се приготвят бързо и лесно. Само ако ги опитате веднъж, ще станат най-любимия десерт на семейството. А и са сравнително евтини, като вложени продукти.
За 12 броя са необходими:
300 г брашно
200 г захар
150 мл. олио
1 яйце
200 г. кисело мляко
6 с.л. какао
200 г. шоколад (аз комбинирам млечен и черен по 100 гр. от всеки)
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ампула течна ванилия на Йоткер
настъргана кора от лимон
Начин на приготвяне:
В дълбока купа се разбиваме захарта и яйцето за около 5 мин. Щом сместта побелее хубаво и захарта се разтвори, се добавяме киселото мляко, олиото, ванилията и лимоновата кора, а след това намаляваме скоростта на миксера и добавяме предварително смесените и пресяти брашно, бакпулвер и какао.
Накрая в сместа се добавят парченцата нарязан твърд шоколад и всичко се разбърква. Сместа се разпределя в хартиени формички за мъфини, поставени в тава за мъфини, като не се допуска те да се препълнят.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 около минути (до суха клечка).
Да ви е сладко!
Снимка и текст: Маня Петрова
Вижте още: