Двойно шоколадови мъфини

мъфини

Тези уникални двойно шоколадови мъфини се приготвят бързо и лесно. Само ако ги опитате веднъж, ще станат най-любимия десерт на семейството. А и са сравнително евтини, като вложени продукти.

За 12 броя са необходими:

300 г брашно

200 г захар

150 мл. олио

1 яйце

200 г. кисело мляко

6 с.л. какао

200 г. шоколад (аз комбинирам млечен и черен по 100 гр. от всеки)

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ампула течна ванилия на Йоткер

настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се разбиваме захарта и яйцето за около 5 мин. Щом сместта побелее хубаво и захарта се разтвори, се добавяме киселото мляко, олиото, ванилията и лимоновата кора, а след това намаляваме скоростта на миксера и добавяме предварително смесените и пресяти брашно, бакпулвер  и какао.

Накрая в сместа се добавят парченцата нарязан твърд шоколад и всичко се разбърква. Сместа се разпределя в хартиени формички за мъфини, поставени в тава за мъфини, като не се допуска те да се препълнят.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 около минути (до суха клечка).

Да ви е сладко!

Снимка и текст: Маня Петрова

Вижте още:

Тарт с яйчен крем

Овесени курабии