Салата с пиле, авокадо и чери домати

салата

Снимка: MateKitchen

Необходими продукти: 

пилешки гърди – 2 бр

салата романа – 2 бр

авокадо – 2 бр

чери домати – 350 гр

моцарела мини – 125 гр

пресен босилек – 1/2 връзки

За дресинга

зехтин – 120 мл

балсамов оцет – 30 мл

горчица – 1 ч.л.

мед – 1 с.л.

риган – 1 ч.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Измийте и подсушете пилешкото филе, покрийте го с прозрачно фолио и го начукайте, така че да изравните дебелината.

Отсипете от дресинга в отделна купичка и намажете обилно пилешките филета от двете страни.

Запечете месото на сух тиган за по 4-5 минути от всяка страна. Извадете го върху алуминиево фолио, завийте и оставете да се задуши.

През това време разполовете чери доматите и ги сложете в купа. Към тях добавете мини моцарелата, нарязания на ситно босилек, обеленото и нарязано на кубчета авокадо, нарязаната салата романа.

Разопаковайте пилешките филета, нарежете ги на кубчета, прибавете ги в купата при зеленчуците, залейте с дресинга, разбъркайте добре и сервирайте.

За дресинга

В купичка смесите балсамовия оцет, меда, горчицата, солта, черния пипер и ригана. Разбъркайте добре, добавете зехтин, разбъркайте отново и оставете встрани докато вкусовете се обединят.

MateKitchen

Вижте още:

Рибена супа от сафрид