Салата с пиле, авокадо и чери домати
Необходими продукти:
пилешки гърди – 2 бр
салата романа – 2 бр
авокадо – 2 бр
чери домати – 350 гр
моцарела мини – 125 гр
пресен босилек – 1/2 връзки
За дресинга
зехтин – 120 мл
балсамов оцет – 30 мл
горчица – 1 ч.л.
мед – 1 с.л.
риган – 1 ч.л.
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешкото филе, покрийте го с прозрачно фолио и го начукайте, така че да изравните дебелината.
Отсипете от дресинга в отделна купичка и намажете обилно пилешките филета от двете страни.
Запечете месото на сух тиган за по 4-5 минути от всяка страна. Извадете го върху алуминиево фолио, завийте и оставете да се задуши.
През това време разполовете чери доматите и ги сложете в купа. Към тях добавете мини моцарелата, нарязания на ситно босилек, обеленото и нарязано на кубчета авокадо, нарязаната салата романа.
Разопаковайте пилешките филета, нарежете ги на кубчета, прибавете ги в купата при зеленчуците, залейте с дресинга, разбъркайте добре и сервирайте.
За дресинга
В купичка смесите балсамовия оцет, меда, горчицата, солта, черния пипер и ригана. Разбъркайте добре, добавете зехтин, разбъркайте отново и оставете встрани докато вкусовете се обединят.
Вижте още: