Бъркани яйца с праз и сирене
Необходими продукти:
яйца – 8 бр
сирене – 150 гр
кашкавал – 150 гр
праз – 1 стрък
олио – 50 мл
магданоз – 1 връзка
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Задушете нарязания на колелца праз в маслото. Прехвърлете го в малка тавичка, която предварително сте намазали с олио.
Смесете в купа яйцата, сиренето, нарязания на ситно магданоз, черния пипер и солта. Имайте предвид, че сиренето е солено и ако добавите допълнително сол, може да развалите вкуса на ястието.
Изсипете яйчената смес при праза, разбъркайте и печете на 200 градуса до готовност. Накрая поръсете с настъргания кашкавал и запечете докато се зачерви.
Нарежете на парчета и поднесете топло.
Добър апетит!
Източник: MateKitchen
Вижте още: