Пъстърва с моркови на фурна
Продукти:
пъстърва – 2 бр. (средно големи)
моркови – 6 – 7 бр.
лимони – 1 бр.
чесън – 4 – 5 ск.
черен пипер – 1/2 ч.л.
мащерка – 1/2 ч.л.
риган – щипка
сух розмарин – щипка
сол – на вкус
зехтин – 70 гр.
Приготвяне:
Почистете и измийте много добре пъстървите, направете прорези отгоре. Поръсете ги със сол и подправките като внимавате с розмарина да не прекалите особено ако е пресен.
За тези, които не обичат силни билки, може да овкусят пъстървите само със сол, черен пипер и малко мащерка. В прорезите пъхнете тънки парченца чесън и поръсете със зехтин или олио.
Нарежете морковите на тънки ивици, а лимона на колелца или половинки. В корема на пъстървите пъхнете резени лимон и чесън (по желание).
В тава сипете морковите овкусете с малко сол и зехтин и поставете пъстървите.
Оставете така за около половин час да се овкусят и печете пъстървата до готовност.
Сервирайте я с бяло вино и се насладете на всяка хапка.
Прочетете още: