Пляска с праз

Пляска с праз.

Източник Мина Димитрова, gotvach.bg

Продукти:
праз – 2 средно големи
яйца 2 бр.
царевично брашно – 2 ч.ч.
пшеничено брашно – 1 ч.ч.
кисело мляко – 400 гр.
олио – 100 мл.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сол – 1 ч.л.

Приготвяне:
Изчистеният праз се нарязва на малки колелца и се запържва в олиото и щипка сол. След като поомекне, се отстранява от котлона и веднага в него се изсипва царевичното брашно и се разбърква.

В купа разбивате яйцата с останалата сол, изсипвате киселото мляко, като в него сте размесили содата и разбърквате. Накрая прибавяте при непрекъснато бъркане бялото брашно.

Сместа става като за кекс. Изсипвате сместа в намазана с олио и набрашнена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180°C, докато пляската с праз хване приятен загар.

Изваждате тутманика, оставяте я малко да изстине, режете и поднасяте с каквото пожелаете.

Добър апетит!

Още по темата:

Селска баница с кайма