Сьомга с лимонено-сметанов сос

снимка: gotvach.bg/ Georgi Marinov
Продукти:
сьомга – 400 г
масло – 20 г
брашно – 50 г
сметана – 200 мл
горчица – 1 ч.л.
чесън – 1 скилидка
зеленчуков бульон – 1 кубче
сметана – 200 мл
магданоз – на вкус
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
лимон – 1 бр. малък
Приготвяне:
Взимаме сьомгата, овалваме я в брашно и я запържваме в маслото почти до готовност с половината от нарязания на ситно чесън.
Махаме я от тигана и в него добавяме разтворения в 250 мл вода зеленчуков бульон заедно с горчицата и останалия чесън. Разбъркваме добре, докато не се разтвори самата горчица и след това добавяме сока от лимона.
Оставяме така да поизври бульонът и добавяме сметаната заедно с черен пипер и сол.
След като почне да се сгъстява, добавяме и сьомгата заедно с магданоза и оставяме на слаб огън за около 5 минути, за да стане хубав крем. Т.Е., да се сгъсти още.
След това вадим от тигана, сервираме и по желание поръсваме с още магданоз.
Надявам се да ви хареса тази сьомга с лимонено-сметанен сос и ако решите да я сготвите, оставете по една снимка с крайния резултат.
Добър апетит!
Източник: gotvach.bg
Прочетете още: