Сьомга с лимонено-сметанов сос

Сьомга с лимонено-сметанов сос

снимка: gotvach.bg/ Georgi Marinov

Продукти:

сьомга – 400 г

масло – 20 г

брашно – 50 г

сметана – 200 мл

горчица – 1 ч.л.

чесън – 1 скилидка

зеленчуков бульон – 1 кубче

сметана – 200 мл

магданоз – на вкус

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

лимон – 1 бр. малък

Приготвяне:

Взимаме сьомгата, овалваме я в брашно и я запържваме в маслото почти до готовност с половината от нарязания на ситно чесън.

Махаме я от тигана и в него добавяме разтворения в 250 мл вода зеленчуков бульон заедно с горчицата и останалия чесън. Разбъркваме добре, докато не се разтвори самата горчица и след това добавяме сока от лимона.

Оставяме така да поизври бульонът и добавяме сметаната заедно с черен пипер и сол.

След като почне да се сгъстява, добавяме и сьомгата заедно с магданоза и оставяме на слаб огън за около 5 минути, за да стане хубав крем. Т.Е., да се сгъсти още.

След това вадим от тигана, сервираме и по желание поръсваме с още магданоз.

Надявам се да ви хареса тази сьомга с лимонено-сметанен сос и ако решите да я сготвите, оставете по една снимка с крайния резултат.

Добър апетит!

Източник: gotvach.bg

Прочетете още:

Европейска салата