Мини рогчета със сирене и мас

Мини рогчета със сирене и мас.

Източник Криси, gotvach.bg

Продукти:
прясно мляко – 100 мл. + 1 с.л.
яйца – 2 бр.
суха мая – 10 гр.
захар – 1 с.л.
сол – 1 ч.л.
олио – 50 мл.
краве масло – 75 мл.
свинска мас – 75 гр.
брашно – 500 гр.
сирене – 250 гр.

Приготвяне:
Млякото се загрява леко, прибавят се захарта и маята. Оставя се да шупне за 10 минути. От брашното се прави кладенче, прибавя се 1 яйце, активираната мая, сол, олиото, разтопеното масло и разтопената мас.

Омесва се тесто, което се оставя да втаса за 30 минути.

През това време се натрошава сиренето и се обърква с 1 белтък. По този начин се приготвя плънката за рогчетата.

Втасалото тесто за рогчета се разделя на 4 части.

От всяка част се разточва кора.

По дължината на кората се нанася от плънката, навива се на стегнато руло и се разрязва на 4-5 части.

Така се оформят мини рогчетата със сирене.

Намазват се с жълтък разбит с 1 с.л. прясно мляко и се оставят да втасат за още 30 минути.

Пекат се мини рогчетата със сирене в предварително загрята фурна върху хартия за печене на 210 – 220 градуса за 15-20 минути.

Добър апетит!

Прочетете още:

Баница с пиле и гъби