Пържен спанак с яйца и сирене

Източник Вероника Михайлова, gotvach.bg
Продукти:
спанак – 700 гр.
яйца – 5 бр.
сирене краве – 180 гр.
кашкавал – 30 гр.
кромид лук – 1/2 глава
олио – 10 мл.
соев сос – 1с.л.
сол – 1 щипка
черен пипер – 1 щипка
Приготвяне:
Преди да започнете да готвите, е добре да си подготвите всички съставки. Измийте добре спанака и го отцедете от водата. Нарежете го или накъсайте на едри части.
Лукът нарежете на ситно.
Вземете купа, сложете в нея яйцата и ги разбийте с вилица. Настържете и кашкавала.
В дълбок тиган на умерена степен загрейте олиото (може да използвате и друга мазнина по избор).
В загрятото олио сложете лука и разбъркайте. След това добавете спанака, соевия сос и 1 щипка сол и пипер. Разбърквайте непрекъснато, докато спанакът омекне и течността се поизпари – около 3-5 минути. Той ще намали значително обема си.
Добавете разбитите яйца, разбъркайте и добавете сиренето. Пържете до готовност на яйцата – около 5-6 минути. Накрая добавете настъргания кашкавал.
Сервирайте веднага. Добър апетит!
Прочетете още: