Идеалните козуначени мъфини

мъфини

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

яйца – 2 бр.

прясно мляко – 80 мл

масло – 80 г

захар – 100 г

брашно – 250 г

суха мая – 1 ч.л.

есенции – ванилия или други

Начин на приготвяне:

Едно яйце и един белтък се разбиват, към тях се прибавят захарта, топлото мляко, есенциите.

Брашното се смесва с маята. Прави се кладенче, вътре се изсипват течните съставки и започвате да месите козуначеното тесто. Месейки, постепенно прибавяте разтопеното масло.

Оставяте тестото за козуначените мъфини да втаса, докато удвои обема си. След това го оформяте на руло и го режете на 12 равни части.

Всяка част правите на фитил, който усуквате и слагате в хартиена или силиконова форма за мъфин.

Оставяте козуначените мъфини настрани за още 30 минути и след това ги намазвате с жълтък и поръсвате със захар.

Печете идеални козуначени мъфини в предварително загрята на 180 °C фурна за 20 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

Вижте още:

Постен ябълков сладкиш с овесени ядки