Кашкавалени кюфтенца с гарнитура

Кашкавалени кюфтенца с гарнитура.

Източник Ники, gotvach.bg

Продукти:
яйца – 2 бр.
кашкавал – 300 гр.
брашно – 8 с.л.
сол
бакпулвер – 1 ч.л.
корнфлейкс
картофи – 3 бр.
краставица
чесън – 2 скилидки
зехтин
универсална подправка – за картофи

Приготвяне:
Кашкавала настъргваме на едро ренде, в купа си разбъркваме яйцата и добавяме кашкавала. Добавяме бакпулвера, брашното и сол на вкус.

Объркваме добре и оставяме за 1 час в хладилника.

През това време си приготвяме картофите.

Обелваме, измиваме и нарязваме, овкусяваме ги с подправката, пресования чесън и малко зехтин.

Също оставяме за 30 мин да поемат подправките. Кашкавалената смес изваждаме от хладилника и с намазнени ръце си оформяме топчета, овалваме в корнфлейкса и пържим в предварително загрято олио до златисто.

Готовите кюфтенца поставяме върху кухненска хартия.

Сипваме в тавичка и печем картофите в предварително загрята фурна на 200°C до готовност.

Сглобяваме чинията и сервираме с гарнитура.

Добър апетит!

Прочетете още:

Бюрек със сирене и кашкавал