Кашкавалени кюфтенца с гарнитура

Източник Ники, gotvach.bg
Продукти:
яйца – 2 бр.
кашкавал – 300 гр.
брашно – 8 с.л.
сол
бакпулвер – 1 ч.л.
корнфлейкс
картофи – 3 бр.
краставица
чесън – 2 скилидки
зехтин
универсална подправка – за картофи
Приготвяне:
Кашкавала настъргваме на едро ренде, в купа си разбъркваме яйцата и добавяме кашкавала. Добавяме бакпулвера, брашното и сол на вкус.
Объркваме добре и оставяме за 1 час в хладилника.
През това време си приготвяме картофите.
Обелваме, измиваме и нарязваме, овкусяваме ги с подправката, пресования чесън и малко зехтин.
Също оставяме за 30 мин да поемат подправките. Кашкавалената смес изваждаме от хладилника и с намазнени ръце си оформяме топчета, овалваме в корнфлейкса и пържим в предварително загрято олио до златисто.
Готовите кюфтенца поставяме върху кухненска хартия.
Сипваме в тавичка и печем картофите в предварително загрята фурна на 200°C до готовност.
Сглобяваме чинията и сервираме с гарнитура.
Добър апетит!
Прочетете още: